Chapman and Wong Dental

Award Winning Dental Fitout

240

NZIA Resene Awards 2006 Winner:
- Architecture
- Color

Planned to make the most of the superb harbour views, this specialist dental practice is located on the 16th floor of a Wellington office tower. The design aimed to provide a restful environment that would feel reassuring to city office worker patients.

Frosted glass partitions to surgeries and offices allows light to the interior. Complete design of all joinery and fittings makes for a unified interior. Neutral colours provide a backdrop for furniture an art.

The project received NZIA Resene Awards for Architecture and Colour. The judges said the following about the project:

Architecture:
"This project involved a small dental surgery in a central high-rise building. Confidently detailed, with subtle and calm colours, the project was professionally presented while serving the functional requirements needed for patient wellbeing."

Colour:
"A colour palette of rich yet restful tones is a welcome departure from traditional clinical whites."